CAZARE GURA TEGHII

Oferta de cazare si detalii despre locurile de vizitati pe Valea Buzaului

0744 347 117 Rezerva online

Gura Teghii este o comună din județul Buzău, Muntenia, aflată în extremitatea nord-vestică a județului, la limitele cu județele Covasna și Vrancea, în Munții Penteleu și Munții Vrancei. Altitudinea maximă 1772 m se măsoară în masivul Penteleu.

Casa de vacanta "Neagu" propune oaspetilor sai 13 camere curate (6 camere triple si 7 camere duble), toate amplasate la etaj. Fiecare camera este dotata cu TV, Wireless si baie.
*
Pretul pentru o camera standard este de 100 RON/zi pentru minim 48h rezervate - Variaza in functie de nr de persoane si durata cazarii.

Pentru sporirea comfortului va punem la dispozitie foisor si gratar in curte, restaurant, discoteca cu circuit inchis, mese de biliard, mese de ping pong , fitness , sauna si organizarea de excursii off-road pe varful Penteleu si imprejurimi.


Restaurant pentru servirea mesei

Restaurant pentru servirea mesei

Camere curate

Camere curate

Organizam excursii off-road pentru cei ce doresc

Organizam excursii off-road pentru cei ce doresc

Foisor, leagan in curte

Foisor, leagan in curte

Fiecare camera cu baie

Fiecare camera cu baie

Zona montana cu peisaje superbe

Zona montana cu peisaje superbe

Parcare privata gratuita

Parcare privata gratuita

Wireless in fiecare camera

Wireless in fiecare camera

Mancare traditionala

Mancare traditionala


De ce sa alegi valea Buzau - Atractii turistice - curiozitati

Rezervatia Penteleu, cu o suprafata de aproximativ 11000 hectare, este localizata pe raza administrativ-teritoriala a localitatii Gura Teghii. Accesul se face pe DJ Lunca Priporului – Gura Teghii care porneste din DN 10 Buzau – Brasov, in dreptul localitatii Nehoiasu, pe drum comunal asfaltat, iar dinspre nord, din localitatea Comandau, judetul Covasna, pe Basca Mica, pe drum pietruit reabilitat in cea mai mare parte.Masivul Penteleu este format dintr-o culme principala cu desfasurarea nord-sud, in lungul careia se afla toate varfurile a caror inaltime depaseste 1500 m. De la sud la nord mai importante sunt: Piciorul Caprei (1520 m), Viforata (1667 m), Penteleu (1772 m), Crucea Fetei (1577 m), Coraiu (1608 m), Ciulianos (1602 m). Intre acestea exista largi inseuari la 1400 – 1500 m.

Muzeul de Chihlimbar de la Colti aflat la o distanta de doar 30 de kilometri de casa de vacanta Neagu, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Buzau. Cladirea este asemanatoare unei case taranesti. Aici, publicul poate vedea fotografii, unelte, documente, bijuterii, pepite din chihlimbar de diferite dimensiuni si o multime de pietre decorative.

Lacul Vulturilor un alt obiectiv turistic situat in apropierea unitatii de cazare este , cunoscut si ca Lacul Fara Fund. Acesta se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, la o altitudine de 1.420 de metri. Zona este una salbatica si putin cunoscuta de turisti. Pe un versant stancos din apropiere se gaseste sigurul loc din Muntii Buzaului unde pot fi vazute capre negre.

Gura Teghii este o zona perfecta pentru cei care vor sa descopere lucruri noi, pline de mister. O echipa de cercetatori japonezi care a venit in Romania si a realizat masuratori, s-a deplasat si in Buzau in aproprierea localitatii Gura Teghii, la Tara Luanei sau Poarta lui Dumnezeu. Ei au fost surprinsi sa constate ca polul energetic din judetul Buzau se claseaza pe locul trei in lume, ca putere energetica.
Luana, in sumeriana, inseamna oamenii lui Anu. Anu era zeul suprem al sumerienilor, al carui simbol era soarele cu razele in forma de zvastica. Pe teritoriul Romaniei s-au descoperit multe artefacte apartinand civilizatiei sumeriene.

Stiati ca Tablitele de la Tartaria sunt protosumeriene, adica sunt cu 2000 de ani mai vechi decat orasele sumeriene ?

Paranormal sau mister ? Intre localitatile Bozioru si Gura Tehii, sunt zile in care factorii electromagnetici intrunesc conditiile necesare producerii unor fenomene paranormale.
In perioada 1978-1981 au fost efectuate masuratori de catre specialisti din armata. Fenomenul de ceata albastra, pe langa fascinatie, trezeste si un sentiment de teama. Este vorba despre aparitia unui vortex, care creaza un tunel energetic turbionar, care aspira persoanele aflate in raza de actiune a acestuia.
Sunt cateva disparitii semnalate in zona, ramase neelucidate si de aici un intreg mister. In perioada 1978-1981, reprezentanti ai armatei au efectuat masuratori, iar o intamplare a ramas si astazi vie in memoria martorilor. Unul dintre militari a fost aspirat de vortexul energetic, spre disperarea si frica celorlalti ofiteri care participau la masuratori. El a fost descoperit o ora mai tarziu, la o distanta de cativa kilometri de zona unde a efectuat masuratori...

Stalpii Tainitei sunt niste stanci, colturoase de culoare alb-cenusiu, ce cresc parca din pamant ca niste colturi de masele uriase, cu forme neregulate. Se gasesc intre localitatile Ruginoasa din comuna Braesti si Gura-Teghii, in padurea Tainita din Muntii Buzaului, in apropierea locului numit Poiana Fulgerisului. Venind dinspre Gura-Teghii, pe o veche poteca care lega in trecut cele doua sate, acestia se afla pe partea stanga, cam la jumatatea distantei dintre apa celor doua Basti, si Muchea Stalpilor, – un varf din padurea Baleanca, intr-o zona aproape de carare, dar greu accesibila, unor oameni, neantrenati pentru urcusul pe munte.

Unii sustin, ca aici ar fi vorba despre niste fenomene stranii, spre exemplu, cel care se apropie prea mult de acest spatiu, este oprit de o energie necunoscuta, si impiedicat sa treaca o bariera magnetica. Altii spun ca intre stalpi este un spatiu care duce intr-o lume paralela cu lumea noastra si in sfarsit se gasesc si din cei care cred ca aici se petrec fenomene asemanatoare Triunghiului Bermundelor.

Vatra de istorie si tinut de plaiuri Muntii Buzaului, munti de o zbuciumata origine geologica, se remarca prin prezenta celor mai pure si de pret zacaminte ambrifere(rumanitul , varietate de chihlimbar foarte rara , de nuanta negru-verde, specifica numai acestor locuri).

Ansamblul religios Alunis-Nucu-Ruginoasa locuinte rupestre, unele dintre ele aparute din vremuri preistorice, devenite ulterior lacasuri de propovaduire a Sfintei Evanghelii. ,,Leaganul crestinismului”, cel mai vechi centru monahal cunoscut din Carpati, urmand ca importanta dupa Dacia Pontica (Dobrogea), loc unde crestinismul se propaga inca de la primele sale zvaganiri.

Crestinismul se manifesta in aceasta zona a Muntilor Buzaului, intai prin prezenta celor care fugeau din calea persecutiilor si care gaseau in scobiturile din burta stancilor un adapost(cazul parintelui spiritual al Buzaului, Sava Gotul, care probabil se nevoia la Aluinis-Colti, si martirizat la 12 aprilie 372, prin inecare in raul Mousaios-Buzau) ca apoi odata cu reorganizarea religiei in imperiu de catre imparatul Theodosiu I, aceste spatii rupestre sa fie amenajate ca si bisericute pe langa schiturile de monahi infiintate acolo si sa se manifeste pana tarziu in secolul XIX, cand, datorita procesului de secularizare instituit de catre Cuza- Voda la 1863, viata monahala din zona aproape ca dispare. Singurul lacas de cult care inca functioneaza este Biserica din piatra de la Alunis-Colti. Dupa 1871 intra in custodia Episcopiei Buzaului, de atunci in coace functionand drept biserica de mir.

Grota Fundul Pesterii, sub aspect stiintific, este cea mai importanta din punct de vedere istoric dintre toate asezarile rupestre din cadrul faimosului ansamblu religios, Alunis-Nucu-Ruginoasda, o adevarata nestemata, ce atinge valoare mondiala prin arta parietala efectuata aici. Originalitatea in expunere o plaseaza printre cele mai importante vestigii, unicat pe plan international. Aspectul vulvar si phallus-ul urias, cioplit in piatra autohtona, ce pare ca stajuieste asezarea, ne-ar putea vorbi despre un foarte vechi cult, cultul fertilitatii.
Grota se remarca printr-o mare varietate de reprezentari (aprox.137 incizii, 59 reprezentari pe peretele sudic si 78 pe cel nordic), diverse tipuri de arme, indeosebi pumnale prevazute cu cu una sau mai multe nervuri longitudinale, varfuri de lance reprezentate fara coada, varfuri de sulita, lame cu franjuri si halebarade, desene solare, un arc cu sageata si desenul unei maini (peretele nordic).

Un colt uitat de lume, dar binecuvantat de Dumnezeu, Muntii Buzaului vin si te incanta cu un peisaj rupt parca din paradis. Pretutindeni te intampina natura cu haina ei de sarbatoare , amintind de viata calma , patriarhala de alta data, un aer de liniste inaltatoare invalund totul. Muntele, un urias templu al Naturii, un adevarat tumult de piscuri pare aceasta uluitoare zbatere geologica. Masive tacute, cu ziduri groase verticale, asezate pe temelii adanci, intre care se deschid crapaturi in care se incapataneaza sa se agate de un fir de viata vegetatia, serpuiesc in sus spre intalnirea cu vazduhul. In stancile lui enrome si pure au trait intaia oara grandoarea divina a Naturii, au simtit bogatia incalculabila a Universului cei din al caror neam descindem.

Muzeul de chihlimbar

Situat in loc Colti la 30 km

Lacul Vulturilor

Situat la 20 km in loc Siriu.

Barajul Siriu

Situat la 20 km in loc Siriu.

Va asteptam cu drag sa petreceti zile cu liniste impreuna cu prieteni sau familie. Pentru rezervari online accesati Formular rezervare